Sometra Copşa Mică disponibilizează 80% dintre angajaţi

Producătorul de zinc şi plumb Sometra Copşa Mică anunţă oprirea temporară şi parţială a activităţii, decizie care conduce la disponibilizarea a 80 la sută dintre angajaţi.

430 afișări
Imaginea articolului Sometra Copşa Mică disponibilizează 80% dintre angajaţi

Sometra Copşa Mică disponibilizează 80% dintre angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis, marţi, de conducerea societăţii, această decizie a fost luată din cauza situaţiei economice internaţionale, care a condus la scăderea majoră a cererii şi a preţului pentru zinc şi plumb.

Fabrica va intra imediat într-un proces de conservare şi mentenanţă, în concordanţă cu legislaţia română.

Potrivit aceleiaşi surse, oprirea temporară şi parţială a activităţii conduce la disponibilizarea a 80 la sută dintre angajaţii Sometra. Restul de 20 la sută din forţa de muncă se va ocupa de procesul de conservare şi mentenanţă a instalaţiilor şi echipamentelor.

"Suntem forţaţi să oprim temporar producţia Sometra, din cauza mai multor factori. În această perioadă, nu este posibil ca Sometra să îşi continue producţia, întrucât costurile de producţie sunt mult mai mari decat preţul zincului, ne confruntăm cu lipsa de materie primă - concentratele colective - iar găsirea unei surse de finanţare pentru o companie care înregistrează pierderi, în condiţiile actuale ale pieţei, este extrem de dificilă", a declarat Elena Cioban, director administrativ Sometra.

Potrivit acesteia, persoanelor disponibilizate li se vor acorda ajutoare financiare conform prevederilor legale.

"Faptul că nu avem altă opţiune decât aceea de a disponibiliza majoritatea angajaţilor noştri, care au lucrat pentru noi ani de zile, este o decizie care ne întristează foarte mult. Singurul lucru pe care îl putem face, momentan, este acordarea unui ajutor financiar în concordanţă cu prevederile legale şi cele din contractul colectiv de muncă, astfel încât să îşi poată întreţine familiile pentru o perioadă îndelungată, timp în care sperăm să reluăm producţia", a declarat Elena Cioban, director administrativ Sometra.

Sometra Copşa Mică este parte din grupul Mytilineos, care cuprinde companii importante în domeniul metalurgiei şi al minelor, al energiei şi al industriei de apărare. Grupul Mytilineos a luat fiinţă în 1990 în Grecia, este listat la bursa din Atena şi are peste 3.000 de angajaţi în Grecia şi în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici