Sony ştie cum a avut loc atacul hackerului asupra reţelelor sale de divertisment online

Compania Sony ştie cum a pătruns hackerul în reţeaua sa de divertisment informatic, într-un incident care a expus conturile a peste 100 de milioane de clienţi, şi a informat autorităţile americane, transmite Bloomberg.

357 afișări
Imaginea articolului Sony ştie cum a avut loc atacul hackerului asupra reţelelor sale de divertisment online

Sony ştie cum a avut loc atacul hackerului asupra reţelelor sale de divertisment online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania japoneză nu a dezvăluit public cum a avut loc atacul, întrucât informaţia ar afecta investigaţia şi ar pune în pericol alte reţele, se arată într-o scrisoare adresată unor congresmeni republicani din Congresul SUA.

Potrivit scrisorii, nu se cunoaşte încă cine este responsabil pentru accesarea neautorizată a reţeli şi nici câte informaţii au fost sustrase.

Hackerul şi-a acoperit urmele în serverele Sony şi a ascuns astfel ce date a furat, a precizat compania.

"Aceste goluri în informaţiile pe care le avem nu reflectă lipsa de efort din partea experţilor, ci o dovadă nefericită a priceperii celor care au efectuat atacurile", a afirmat Kazuo Hirai, vicepreşedinte la Sony pentru produse de consum.

El a adăugat că este posibil ca unele aspecte să nu poată fi clarificate niciodată.

Incidentul a obligat Sony să închidă temporar reţelele PlayStation şi Qriocity.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici