Sony va lansa cel mai subţire televizor cu ecran LCD din lume

Grupul japonez Sony va lansa, la 10 noiembrie, cel mai subţire televizor cu ecran cu cristale lichide (LCD) din lume, extinzându-şi gama de produse înainte de sezonul de cumpărături de la finele anului.

163 afișări
Imaginea articolului Sony va lansa cel mai subţire televizor cu ecran LCD din lume

Sony va lansa cel mai subţire televizor cu ecran LCD din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul model cu ecran cu diametrul de 40 de inch (101,6 cm) are o grosime de 9,9 mm, iar Sony anticipează că preţul de vânzare în Japonia va fi de 490.000 de yeni (3.056 de euro).

De asemenea, grupul va produce primul televizor din lume cu LCD care va arăta 240 de cadre pe secundă, comparativ cu 120 de cadre pe secundă cât prezintă modelele actuale ale companiei japoneze.

Sony, al doilea mare producător de televizoare cu LCD, după Samsung Eectronics, anticipează că un model de 46 de inch (116,84 cm) cu 240 de cadre pe secundă va fi vândut pentru aproximativ 400.000 de yeni (2.495 de euro).

Ambele modele vor fi lansate în Japonia la 10 noiembrie 2008, iar la scurt timp şi pe pieţele internaţionale.

Sony a arătat că încetinirea economiei a avut un impact foarte redus asupra vânzărilor de televizoare cu LCD şi că grupul este pe punctul de a-şi îndeplini ţinta de a vinde 17 milioane de televizoare cu LCD în anul fiscal care se va încheia în martie 2009.

Acţiunile Sony s-au ieftint cu 0,7%, la 4.140 de yeni pe unitate, depăşind evoluţia indicelui IELEC pentru companiile din sectorul electronic listate pe bursa de la Tokyo, respectiv o scădere de 1,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici