Soros: Criza din Grecia ar trebui să determine reformarea zonei euro

Zona euro trebuie să se reformeze, pentru a putea face faţă unei viitoare crize, după ce slăbiciunile regiunii au fost scoase în evidenţă de problemele bugetare din Grecia, a declarat miliardarul american George Soros.

25 afișări
Imaginea articolului Soros: Criza din Grecia ar trebui să determine reformarea zonei euro

Soros: Criza din Grecia ar trebui să determine reformarea zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soros avertizează, într-un articol publicat în Financial Times, că zona euro se va confrunta cu probleme mult mai mari decât criza din Grecia. El subliniază că turbulenţele generate de datoriile Atenei nu au făcut decât să scoată în evidenţă slăbiciunile uniunii monetare, punând sub semnul îndoielii viabilitatea sistemului.

Zona euro se confruntă cu o problemă fundamentală, anume absenţa unei politici economice şi bugetare comune şi a unui mecanism instituţional prin care să se poată răspunde crizelor, precum posibilitatea ca mai multe state să emită împreună euroobligaţiuni,
consideră omul de afaceri american.

"Împrumuturile ad-hoc ar trebui să fie suficiente Greciei, însă nu ajută cu nimic Spania, Italia, Portugalia şi Irlanda, economii prea mari în cadrul uniunii monetare pentru a putea fi salvate în această modalitate", a afirmat Soros.

El a adăugat că supravieţuirea Greciei nu rezolvă problema viitorului monedei unice europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici