Speculatorii au pariat sute de milioane de euro pe un curs de 4,1

Pentru investitorii străini finalul alegerilor prezidenţiale, indiferent de cine va fi ales şef la Cotroceni, nu înseamnă decât instalarea unui Guvern, reluarea acordului cu FMI, şi vremuri mai bune pentru leu. Cursul a coborât miercuri la 4,2496 lei/euro, cel mai bun din ultimele două luni, pe fondul unui val de optimism regional, dar mai ales asupra monedei naţionale.

11 afișări
Imaginea articolului Speculatorii au pariat sute de milioane de euro pe un curs de 4,1

Speculatorii au pariat sute de milioane de euro pe un curs de 4,1 (Imagine: Mediafax Foto)

"O serie de bănci europene importante, cum ar fi UniCredit, Barclays sau Deutsche Bank, cel mai mare grup financiar din Germania, au recomandat recent clienţilor investitori, să mizeze pe aprecierea leului. Vorbim despre pariuri de câteva sute de milioane de euro făcute pe un leu mai puternic, adică un curs de circa 4,1 lei/euro, în următoarea perioadă", a declarat pentru Gândul un dealer.

Investitorii şi-au luat însă şi o marjă de siguranţă. La un curs de 4,33 lei/euro vor da ordin de stop-loss, respectiv de anulare a pariurilor. Dealerul susţine că dacă pariul e făcut în aceste zile şi peste un an cursul va fi de 4,1 lei/euro, investitorii ar putea câştiga până la 12% din miza iniţială.

Citeşte mai multe despre evoluţia cursului valutar pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici