Stăpânul tehnologiei din SUA

Un raport recent arată că marile companii din Silicon Valley au avut contribuţii de cinci ori mai mari pentru Barack Obama decât pentru candidatul republican, scrie Mircea Sârbu în BUSINESS Magazin.

12 afișări
Imaginea articolului Stăpânul tehnologiei din SUA

Mircea Sârbu

O socoteală bazată pe numărul contribuţiilor ne conduce la o cifră şi mai spectaculoasă: nu mai puţin de 91% dintre companiile de tehnologie din Vale l-au susţinut pe Obama. Concluzia e limpede, acesta este preşedintele pe care lumea IT americană l-a dorit, iar motivele nu sunt foarte greu de aflat. 

Programul lui Obama aduce o noutate absolută: crearea unui post de Chief Technology Officer (CTO) la nivel federal, care va fi însărcinat cu dezvoltarea unei infrastructuri tehnologice demnă de secolul 21, cu coordonarea şefilor pe probleme de informaţii şi tehnologie din diverse agenţii federale precum şi cu conceperea unor soluţii inovative care să ajute la rezolvarea unor probleme importante (printre care se vor afla, cu siguranţă, şi cele privind protecţia mediului).

Citiţi comentariul lui Mircea Sârbu pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici