Statele din zona euro vor garanta stabilitatea monedei unice europene

Statele din zona euro vor garanta, dacă va fi necesar, stabilitatea monedei unice europene, însă şansele ca aceste ţări să fie nevoite să intervină pentru ajutarea Greciei sunt minime, a declarat preşedintele Eurogroup, Claude Juncker.

16 afișări
Imaginea articolului Statele din zona euro vor garanta stabilitatea monedei unice europene

Statele din zona euro vor garanta stabilitatea monedei unice europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Juncker consideră că probabilitatea ca Germania să fie nevoită să ajute financiar Grecia, stat care trece printr-o criză a datoriilor, este redusă, cu toate că o formă de susţinere pentru autorităţile de la Atena nu poate fi exclusă.

"Rămâne varianta ca Grecia să-şi rezolve singură problemele. Autorităţile de la Atena trebuie să facă ceva şi chiar fac. Dacă aceste eforturi nu sunt, însă, de ajuns, zona euro va fi pregătită să garanteze stabilitatea financiară a regiunii. Dar nu cred că se va ajunge la acestă situaţie, deoarece mă aştept ca pieţele să realizeze că acţiunile guvernului elen sunt adecvate", a afirmat şeful Eurogroup la postul de radio Deutschlandfunk.

El a precizat că nu se aşteaptă ca Grecia să aibă nevoie de ajutor financiar străin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici