Statistică tristă: Şase români din zece nu-şi permit o vacanţă de o săptămână. Care este situaţia în UE

Şase români din zece nu-şi permit o vacanţă de o săptămână, dublu faţă de media europeană, arată datele Eurostat.

1073 afișări
Imaginea articolului Statistică tristă: Şase români din zece nu-şi permit o vacanţă de o săptămână. Care este situaţia în UE

Statistică tristă: Şase români din zece nu-şi permit o vacanţă de o săptămână. Care este situaţia în UE

România este statul cu cel mai mare procent de cetăţeni care nu-şi permit o vacanţă (58,9%), fiind urmată de Croaţia (51,3%), Grecia (51%) şi Cipru (51%).

Statele cu cel mai redus procent sunt Suedia, cu 9,7% şi Luxemburg, cu 10,9%.

În ultimii cinci ani cele mai importante creşteri ale celor ce îşi permit vacanţe au avut loc în Bulgaria, de la 35,8% la 30,5% şi în Polonia, cu 26%, la 34,6%.

Grecia a fost singura ţară care a înregistrat o creştere a indicatorului, cu 2%, la 51%.

 

Taguri:
vacanţe,
eurostat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici