Statul este dispus să participe la majorarea capitalului Petrom de aproape un miliard euro

Statul român este dispus să participe la majorarea de aproape un miliard de euro a capitalului social al Petrom, contribuţia Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea la această operaţiune putând însuma peste 400 milioane euro, potrivit unor surse guvernamentale.

24 afișări
Imaginea articolului Statul este dispus să participe la majorarea capitalului Petrom de aproape un miliard euro

Statul este dispus să participe la majorarea capitalului Petrom de aproape un miliard euro (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51% din Petrom, Ministerul Economiei are o participaţie de 20,64%, iar Fondul Proprietatea controlează 20,11% din titluri. Restul de 8,24% din acţiuni sunt listate la BVB.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Petrom nu au comentat informaţia.

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat, joi, că va purta discuţii cu oficialii viitorului Guvern pentru a-i convinge să participe la o eventuală majorare a capitalului companiei petroliere, necesară pentru derularea investiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici