Statul finalizează negocierile cu Ford săptămâna viitoare

Negocierile dintre stat şi constructorul auto american Ford pentru privatizarea Automobile Craiova vor fi finalizate luni, discuţiile urmând să clarifice ultimele două aspecte ale contractului, care însă nu va fi semnat la începutul săptămânii viitoare, întrucât trebuie aprobat de Guvern.

4 afișări
Imaginea articolului Statul finalizează negocierile cu Ford săptămâna viitoare

Statul finalizează negocierile cu Ford săptămâna viitoare

"Contractul cu Ford nu va fi semnat săptămâna viitoare, pentru că mai sunt două puncte care trebuie clarificate, apoi trebuie aprobat de Guvern. Ultimele puncte ale contractului vor fi discutate luni, când le şi vom finaliza", au declarat vineir surse apropiate negocierilor.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat agenţiei MEDIAFAX, în urmă cu o săptămână, că negocierile cu Ford pentru Automobile Craiova pot fi încheiate în perioada imediat următoare, foarte probabil la începutul lunii septembrie, iar proiectul de lege va fi aprobat de Guvern ulterior, după semnarea contractului.

"Negocierile sunt avansate şi sper ca înţelegerea să fie semnată la începutul lunii septembrie. Legea specială pentru vânzarea Automobile Craiova va fi aprobată de Guvern după semnarea contractului de privatizare", a spus Tăriceanu.

Potrivit unor surse oficiale, AVAS negociază cu Ford o formulă juridică legată de terenurile uzinei, a căror valoare ar trebui să majoreze preţul pentru acţiunile companiei, aceasta fiind singura problemă rămasă de rezolvat înaintea semnării contractului de vânzare-cumpărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici