Steve Jobs revine la conducerea Apple

Directorul general executiv al Apple, Steve Jobs, a revenit la conducerea companiei după un concediu medical de şase luni, însă va lucra de acasă timp de câteva zile pe săptămână în următoarea perioadă, a anunţat compania într-un comunicat.

31 afișări
Imaginea articolului Steve Jobs revine la conducerea Apple

Steve Jobs revine la conducerea Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul oficial al Apple pune capăt speculaţiilor despre starea de sănătate a lui Jobs (54 de ani), care a supravieţuit în 2004 unui cancer de pancreas, şi despre viitorul lui la compania pe care a co-fondat-o cu 30 de ani în urmă.

Jobs a suferit un transplant de ficat în cele şase luni de concediu medical, însă a rămas implicat în deciziile strategice ale Apple în această perioadă, potrivit companiei.

În ultimele săptămâni, şeful Apple a fost văzut de mai multe ori la sediul central al companiei.

La începutul săptămânii trecute, Financial Times semnala revenirea "discretă" a lui Steve Jobs la conducerea Apple printr-o declaraţie "ascunsă" într-un comunicat care trata alt subiect.

Potrivit publicaţiei, Apple a evitat să "trâmbiţeze" întoarcerea directorului general, într-un efort de a orienta atenţia publicului şi a investitorilor către activitatea companiei, după ce acţiunile producătorului de computere Macintosh, media playere iPod şi telefoane mobile iPhone au fluctuat semnificativ de mai multe ori în ultimele 12 luni ca urmare a zvonurilor despre starea de sănătate a lui Jobs, considerat "părintele" sau "creierul" din spatele succesului acestor produse.

Acţiunile Apple au stagnat în şedinţa de luni pe bursa de la New York, deşi, în trecut, titlurile "se zbăteau" cu fiecare schimbare a stării de sănătate a lui Jobs, notează Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici