Steven Mnuchin: Creşterea economică a SUA va scădea în 2020. Cauza declinului

Secretarul trezoreriei americane Steven Mnuchin a declarat vineri că se aşteaptă ca ritmul de creştere a economiei americane să fie sub 3% în 2020,în parte din cauza problemelor întâmpinate de Boeing, care şi-a oprit producţia aeronavei sale 737 MAX pe fondul problemelor de siguranţă, arată Reuters.

803 afișări
Imaginea articolului Steven Mnuchin: Creşterea economică a SUA va scădea în 2020. Cauza declinului

Steven Mnuchin: Creşterea economică a SUA va fi sub 3% în 2020 din cauza problemelor Boeing

"Cred că prognozele noastre au fost reduse din cauza Boeing şi a altor efecte negative, deci (creşterea) va fi mai redusă. Cred că am fi atins 3%, dar, din nou, Beoing a avut un impact major asupra importurilor noastre fiind cel mai mare exportator (al SUA)", a spus Mnuchin într-un interviu pentru Fox Business Network.

Un raport al Departamentului american pentru muncă, publicat vineri, a arătat că economia Statelor Unite a creat 225.000 de noi locuri de muncă în luna ianuarie, cu mult peste aşteptările economiştilor, oferind noi semne că expansiunea economică are în continuare la bază fundamente solide pe fondul şomajului scăzut şi al creşterilor de salarii, în ciuda unei scăderi puternice şi continue a investiţiilor de capital cauzate de războiul comercial cu China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici