Stolojan: Misiunea FMI trebuie să discute cu un guvern cu puteri depline, riscăm deprecierea leului

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că Guvernul Croitoru trebuie aprobat de Parlament, în caz contrar misiunile FMI şi CE nu vor putea discuta cu un guvern cu puteri depline, România riscând deprecierea monedei naţionale.

19 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Misiunea FMI trebuie să discute cu un guvern cu puteri depline, riscăm deprecierea leului

Stolojan: Misiunea FMI trebuie să discute cu un guvern cu puteri depline, riscăm deprecierea leului (Imagine; Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Guvernul pe care premierul desemnat Croitoru îl va prezenta Parlamentului pentru învestire ar trebui aprobat de parlamentari, deoarce este în interesul direct al românilor şi al României. Misiunile FMI, ale Comisiei Europene, ale Băncii Europene care vor veni în România pentru a observa valoarea modului în care îşi respectă angajamentele legate de acordul de împrumut de 22 de miliarde de euro sunt importante şi ele trebuie să se încheie cu succes", a spus Stolojan, referindu-se la votul pe care Parlamentul urmează să îl dea noului Executiv propus de Lucian Croitoru.

Stolojan a arătat că România şi-a îndeplinit angajamentele la sfârşitul lunii septembrie, dar este important ca aceste misiuni să se vadă cu un "Guvern care are deplinătatea puterilor de a-şi asuma responsabilităţi", pentru că se pot discuta eventuale modificări ale ale acordului de împrumut în funcţie de evoluţia economică din prezent şi viitoare.

În plus, a spus Stolojan, instituţiile europene doresc un angajament politic faţă de proiectul de buget pe anul viitor, care să se încadreze în parametrii conveniţi cu FMI şi CE.

"Un vot pentru Guvern înseamnă un vot pentru interesele României şi ale românilor, unul împotrivă, iresponsabilitatea celor două partide, PSD şi PNL, şi o iresponsabilitate care s-ar putea concluziona cu probleme serioase pentru români, deprecierea monedei naţionale, în condiţiile în care Guvernul nu trece şi misiunile de evaluare ajung la concluzia că nu pot să închidă aceste negocieri cu Guvernul României, pentru că nu va avea puteri depline", a explicat prim-vicepreşedintele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici