Străinii au cumpărat masiv valută

Cotaţia euro în raport cu moneda naţională a depăşit, în jurul orei 14:30, pragul de 3,8 unităţi, nou nivel maxim al ultimilor trei ani, în urma unor ordine agresive de cumpărare de valută din partea fondurilor străine, potrivit dealerilor.

1 afișare
Imaginea articolului Străinii au cumpărat masiv valută

Străinii au cumpărat masiv valută

"La mijlocul zilei, în piaţă au apărut brusc ordine masive la cumpărare din partea unor fonduri străine, care au determinat o urcare de peste cinci bani a raportului de schimb în numai o oră", a declarat un dealer.

La ora menţionată, transferurile se efectuau la 3,8-3,83 lei/euro. Comparativ cu nivelul din deschiderea, leul s-a depreciat cu 2,18%.

"Numai o intervenţie a Băncii Naţionale Române ar putea opri deprecierea leului", a spus dealerul.

Moneda naţională a deschis şedinţa în apreciere faţă de cea europeană, la 3,7550-3,76 lei/euro. Ulterior, cursul a început să urce, iar cotaţia maximă atinsă a fost de 3,837 lei/euro.

Rata de referinţă publicată, vineri, de BNR a rămas aproape neschimbată faţă de cursul anunţat în şedinţa precedentă, când a fost atins un nou nivel maxim al ultimilor trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici