Strategia de restructurare a CN Poşta Română, finalizată în câteva săptămâni

Strategia de restructurare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) va fi finalizată în câteva săptămâni şi va fi prezentată Guvernului spre dezbatere, a declarat, duminică, la Deva, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Iuliu Winkler .

12 afișări
Imaginea articolului Strategia de restructurare a CN Poşta Română, finalizată în câteva săptămâni

Strategia de restructurare a CN Poşta Română, finalizată în câteva săptămâni

"În câteva săptămâni va fi finalizată strategia de restructurare a CNPR, care va fi prezentată Guvernului spre dezbatere. Câteva dintre elementele acestei strategii vor fi puse în funcţiune din toamna acestui an, urmând ca în 2008, 2009 să continue", a afirmat ministrul Comunicaţiilor, într-o conferinţă de presă, la Deva.

Winkler susţine că anul acesta se va merge pe retehnologizarea Poştei Române, dar şi pe reorientarea profesională a angajaţilor companiei.

"Poşta Română trebuie în primul rând retehnologizată. Avem nevoie de creşterea eficienţei, de noi servicii şi trebuie să schimbăm mentalitatea angajaţilor. Trebuie să trecem la reorientarea profesională a angajaţilor companiei. Aceste lucruri, dar şi alte elemente sunt posibile prin 15-20 de măsuri, care să constituie fiecare câte un proiect pentru CNPR", a mai spus ministrul.

El susţine că primul pas în procesul de retehnologizare ar putea fi înfiinţarea a două centre de sortare automată a corespondenţei, la Cluj şi Bucureşti, care ar scurta timpul de livrare a corespondenţei. Winkler a mai adăugat că se are în vedere introducerea de servicii noi, care să facă din Poşta Română un brand pozitiv pentru populaţie.

În prezent, CNPR are aproximativ 33.000 de angajaţi. Ministrul Comunicaţiilor a mai spus că în acest moment nu se poate vorbi despre restructurări de personal, decât despre reorientare profesională a angajaţilor, care să aibă loc în parteneriat cu sindicatele.

MCTI şi Roland Berger Strategy Consultants au semnat, la finele lunii ianuarie 2007, contractul de consultanţă şi servicii financiare pentru restructurarea CNPR.

În luna august, Winkler declara că până la finele lunii septembrie Ministerul Comunicaţiilor va prezenta Guvernului un proiect de hotărâre privind strategia de restructurare a Poştei Române.

Poşta Română îşi desfăşoară activitatea în 7.100 de oficii poştale, grupate în zece direcţii regionale.

CNPR a înregistrat în 2006 un profit net de 31,98 milioane de lei la o cifră de afaceri de 814,98 milioane de lei (231 milioane euro).

Estimările pentru 2007 indică o cifră de afaceri de peste 300 milioane euro.

Acţionarii firmei sunt Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI), cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici