STUDIU: Câţi dintre turiştii care au vizitat România au ales să se cazeze la hotel

Circa 13,3 milioane de turişti au vizitat România în 2019 faţă de 12,8 milioane de turişti în anul 2018, din care 70% au ales cazarea în hoteluri. Oferta de cazare este însă insuficientă în raport cu cererea, iar 68% dintre hoteluri sunt vechi şi clasificate între una şi trei stele, arată un studiu.

494 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Câţi dintre turiştii care au vizitat România au ales să se cazeze la hotel

STUDIU: Câţi dintre turiştii care au vizitat România au ales să se cazeze la hotel

Anul 2019 a adus o creştere a numărului de turisti (români si străini) faţă de anul 2018 de aproximativ 4%. Un număr de 9,3 milioane de turişti din cei 13,3 milioane (aproximativ 70%) au optat pentru cazare în hoteluri, arată analiza realizată de EST Hospitality.

Dacă avem în vedere că din totalul spaţiilor de cazare la nivel naţional camerele de hotel reprezintă doar 47%, putem trage concluzia că oferta de cazare este insuficientă faţă de cererea înregistrată.

Sunt necesare mai multe facilităţi de finanţare (de exemplu programe în care proiectele hoteliere să devină eligibile pentru finanţările din fonduri europene, finanţări din fonduri publice) pentru a putea atrage mai mulţi turişti şi a dezvolta mai mult destinaţiile turistice, spune studiul.

Raportat la numărul de locuitori, România are de recuperat un decalaj major faţă de alte ţări din regiune în ceea ce priveşte numărul de camere de hotel şi numărul de turişti. În anul 2019, din totalul de 227.315 spaţii de cazare (camere în hoteluri, pensiuni, apartamente în regim hotelier, hosteluri, etc) doar 107.711 reprezintă camere de hotel clasificate la 1-5 stele, adica aproximativ 47%.

68% dintre camerele de hotel/aparthotel din Romania sunt clasificate la 1-3 stele, în structuri vechi ridicate din anii ’80.

În cifre absolute, cea mai mare creştere a numărului de turişti în anul 2019 faţă de anul 2018 s-a înregistrat în Regiunea Centru în judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Maramureş şi Sibiu (3,14 milioane de turişti în 2019 faţă 3,02 milioane în 2018). Acest rezultat poate fi explicat datorită concentraţiei de atracţii turistice din aceste regiuni şi prezenţa lor în toate cataloagele agenţiilor de turism specializate în incoming.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici