Studiu: Unul din patru angajatori vor să recruteze studenţi în perioada octombrie-decembrie 2018

Unul din patru angajatori vor să recruteze studenţi în perioada octombrie-decembrie 2018, iar peste jumătate dintre recrutori spun că pachetul salarial este egal cu cel al persoanelor angajate pe o poziţie similară cu studiile finalizate, arată un studiu transmis joi de BestJobs.

379 afișări
Imaginea articolului Studiu: Unul din patru angajatori vor să recruteze studenţi în perioada octombrie-decembrie 2018

Studiu: Unul din patru angajatori vor să recruteze studenţi în perioada octombrie-decembrie 2018

La polul opus, 22% dintre angajatori au declarat că unul din cinci angajaţi este student. Jumătate dintre angajatori estimează că vor scoate la concurs până la 10 poziţii noi pentru care vor recruta exclusiv studenţi până la finalul anului, iar alţi 23%, între 10 şi 20 de poziţii noi pentru studenţi, conform studiului.

„Pentru fiecare poziţie deschisă, companiile caută să angajeze între 1 şi 5 studenţi, iar cele mai multe job-uri vor fi în domenii precum customer service (25%), logistică şi producţie (16%), vânzări (10%), marketing şi comunicare (8%), dar şi domenii mai complexe, precum inginerie (9%) şi IT (9%)”, se arată în comunicat.

Studiul arată însă, că în perspectivă, chiar dacă angajatorii îşi doresc forţă de muncă tânără nu sunt dispuşi să ofere un program de lucru flexibil celor care vor să-şi continue studiile, astfel că cei mai mulţi angajatori (62%) recrutează studenţi pe un program de lucru full-time şi doar 19% dintre companii menţionează un program flexibil sau part-time (19%).

În privinţa formării profesionale a noilor candidaţi, cele mai multe companii (60%) aleg să le ofere studenţilor training-uri cu specialişti din cadrul companiei, în timp ce 16% oferă cursuri de specializare mai complexe, în afara companiei. Doar 1% dintre angajatori oferă angajaţilor lor oportunităţi de a-şi completa studiile cu programe de masterat, doctorat sau cursuri de management plătite.

De asemenea, rezultatele raportului arată că în privinţa plăţilor pentru tinerii angajaţi, pachetul salarial este similar celui oferit angajaţilor cu studiile finalizate.

„Cei mai mulţi angajatori (44%) spun că pretenţiile salariale ale studenţilor variază între 2.000 şi 3.000 de lei pentru un job full-time şi fără experienţă anterioară în domeniu, iar alte 36% dintre companii declară că studenţii aşteaptă salarii cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei”, anunţă BestJobs.

Peste jumătate dintre angajatori (51%) spun că pachetul salarial al studenţilor este la acelaşi nivel cu pachetul salarial al unui angajat cu o poziţie similară, dar cu studiile finalizate. În acelaşi timp, 19% dintre companii spun că oferă un salariu cu până la 10% mai mic studenţilor, în timp ce 13% oferă chiar şi cu 25% mai puţin decât în cazul unui angajat cu studii finalizate.

BestJobs este o platformă de recrutare online din România, cu experienţă de peste 18 ani în domeniu, iar studiul a fost realizat pe un eşantion de 320 de companii mici, medii şi mari din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici