Klaus Iohannis, mesaj pentru universităţi: Adaptarea implică proceduri rapide de recunoaştere a diplomelor

Preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat, joi, universităţile să militeze pentru schimbarea procedurilor de recunoaştere a diplomelor, pentru ca acestea să fie mai rapide, precum şi pentru adaptarea curriculei la tendinţele pe plan european şi internaţional.

95 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, mesaj pentru universităţi: Adaptarea implică proceduri rapide de recunoaştere a diplomelor

Klaus Iohannis, mesaj pentru universităţi: Adaptarea implică proceduri rapide de recunoaştere a diplomelor

"Anul trecut, în cadrul Consiliului European de la Göteborg, s-au pus bazele unor schimbări potenţial revoluţionare ale modului în care funcţionează învăţământul superior din Europa. Între altele, se vor organiza universităţi europene sub formă de consorţii şi vor creşte fondurile alocate pentru mobilitatea studenţilor şi a cadrelor didactice. Toate aceste oportunităţi necesită o adaptare rapidă. (...) Adaptarea presupune şi proceduri rapide de recunoaştere a diplomelor şi politici de atragere a talentului. Este în interesul universităţilor să militeze pentru astfel de schimbări", a afirmat Klaus Iohannis, În discursul susţinut joi la întâlnire cu membrii Biroului Permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor, la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Acesta a vorbit şi despre o reformare a arie curriculare prin modul de organizare a examenelor sau conţinutul materialelor de studiu.

"Orice reformă a carierei didactice va trebui să implice universităţile, care, la rândul lor, trebuie să îşi adapteze programele de formare. Propunerile de reformă curriculară, organizarea examenelor şi realizarea materialelor didactice depind şi ele de implicarea mediului universitar, mediu care poate facilita crearea unei punţi între nevoile sistemului şi ultimele inovaţii sau tendinţe pe plan european sau global. Mai mult, contribuţia dumneavoastră este relevantă şi în contextul dezbaterii pe marginea bugetului Uniunii Europene pentru exerciţiul financiar 2021-2027. Eu voi susţine, atât pe plan intern, cât şi în Consiliul European, interesele învăţământului românesc. Dar, evident, este nevoie ca vocea sistemului universitar să se facă auzită pentru a promova mai clar aceste interese", a completat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la mai multe evenimente organizate de Universitatea Politehnica Bucureşti, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la fondarea instituţiei de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici