SUA amendează cu 30 de milioane de dolari un trader pentru manipularea pieţei gazelor naturale

Autorităţile americane l-au amendat cu 30 de milioane de dolari pe traderul Brian Hunter, fost angajat al fondului de hedging Amaranth, pentru manipularea pieţei gazelor naturale, potrivit BBC.

66 afișări
Imaginea articolului SUA amendează cu 30 de milioane de dolari un trader pentru manipularea pieţei gazelor naturale

SUA amendează cu 30 de milioane de dolari un trader pentru manipularea pieţei gazelor naturale (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat recent că autorităţile organizează o echipă de specialişti pentru a analiza posbile fraude pe piaţa petrolului. Grupul urmează să fie condus de procurorul general al SUA.

Petrolul şi gazele naturale sunt tranzacţionate masiv pe pieţele internaţionale ale materiilor prime, oferind posibilităţi pentru speculaţii foarte mari, notează BBC.

Amenda este rezultatul unei investigaţii începute în iulie 2007 împotriva Amaranth şi a doi traderi, Brian Hunter şi Matthew Donohoe.

Autorităţile americane au încheiat în 2009 acorduri amiabile cu Amaranth şi Donohoe.

Fondul american de hedging Amaranth Advisors a pierdut şase miliarde de dolari în 2006 din cauza unor plasamente riscante pe piaţa gazelor. Prăbuşirea Amaranth este cel mai mare faliment al unui fond de hedging din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici