SUA ar putea împrumuta 1.000 miliarde dolari investitorilor privaţi

Guvernul Statelor Unite intenţionează să invite marii investitori americani să ajute la salvarea sistemului financiar, printr-un program care ar putea viza credite de până la 1.000 miliarde de dolari către aceştia.

140 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea împrumuta 1.000 miliarde dolari investitorilor privaţi

SUA ar putea împrumuta 1.000 miliarde dolari investitorilor privaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investitorii urmează să fie invitaţi să cumpere titluri şi instrumente financiare emise recent de instituţiile de credit, cu ratinguri ridicate şi riscuri foarte reduse, prin care ar sprijini capacitatea băncilor de a finanţa consumatorii şi economia, potrivit Washington Post.

Iniţiativa se bazează pe încercarea de a oferi investitorilor suficiente stimulente pentru a-i convinge să pună lichidităţile masive de care dispun în mişcare, în sprijinul sistemului financiar.

Programul, care ar putea implica credite guvernamentale de până la 1.000 miliarde de dolari către aceşti investitori, depăşeşte amploarea oricărei alte măsuri luată până în prezent de guvern pentru combaterea crizei financiare.

Potrivit Washington Post, care citează surse apropiate discuţiilor, programul ar putea deveni un model pentru alte viitore eforturi în sprijinul pieţelor financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici