Subvenţie de până la 400 de lei pe hectar pentru irigaţii, în anul agricol 2008

Organizaţiile de agricultori vor primi de la stat până la 400 de lei pe hectar pentu acoperirea cheltuielilor de exploatare, întreţinere şi reparaţie a instalaţiilor de irigaţii, în sezonul 1 octombrie 2007 - 30 septembrie 2008, potrivit unui ordin al ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

2 afișări
Imaginea articolului Subvenţie de până la 400 de lei pe hectar pentru irigaţii, în anul agricol 2008

Subvenţie de până la 400 de lei pe hectar pentru irigaţii, în anul agricol 2008

Sprijinul este acordat organizaţiilor şi federaţiilor de agricultori din domeniul îmbunătăţirilor funciare, care pot fi organizaţii ale utilizatorilor de apă (OUAI), sau organizaţii de desecări-drenaje care au şi activităţi de irigaţii.

Sumele pot fi folosite pentru acoperirea costurilor de exploatare, reparaţie şi amenjare a instalaţiilor, dar şi a costurilor de irigare a terenurilor agricole.

Cunatumul de 400 de lei reprezintă o subvenţie anuală, iar organizaţiile şi federaţiile pot depune deconturi lunare ale cheltuielilor, suma totală decontată într-un an fiind în limita a 400 de lei pe hectar.

Cererile trebuie depuse la direcţiile agricole judeţene până pe data de 5 a fiecărei luni, iar acestea sunt verificate în termen de maxim cinci zile, direcţiile trimiţând o situaţie centralizată la Ministerul Agriculturii până pe data de 15 a fiecărei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici