Subvenţii din fonduri UE pentru crescătorii de viermi de mătase

Crescătorii de viermi de mătase pot primi un sprijin financiar din fonduri UE de aproape 134 de euro pentru fiecare cutie de ouă de viermi utilizată, dacă livrează producţia unei unităţi de procesare autorizată, se arată într-un ordin al ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

64 afișări
Imaginea articolului Subvenţii din fonduri UE pentru crescătorii de viermi de mătase

Subvenţii din fonduri UE pentru crescătorii de viermi de mătase

Pentru a primi subvenţia, sunt impuse anumite condiţii de productivitate. Astfel, crescătorii trebuie să achiziţioneze de la furnizori autorizaţi cutii care conţin minim 20.000 de ouă şi să obţină şi să livreze minim 20 de kilograme de gogoşi de viermi de mătase din fiecare cutie unei unităţi de procesare autorizate.

Subvenţia este de 133,26 euro pentru fiecare cutie de ouă utilizată, iar plata se face în lei, la limita inferioară a celei mai recente rate de schimb stabilită înainte de 1 octombrie de Banca Centrală Europeană.

Pentru obţinerea banilor, crescătorii trebuie să depună o cerere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), însoţită de o serie de documente cum ar fi copii după autorizarea sanitar-veterinară şi după certificatul unic de înregistrare al furnizorului de cutii de ouă şi al unităţii de procesare.

Anul de creştere al viermilor de mătase începe la 1 aprilie şi se încheie la 31 martie.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici