Suhoi ar putea deveni emblematic pentru economia Rusiei

Noua familie de avioane civile de capacitate medie Suhoi Superjet ar putea deveni o marcă recunoscută internaţional, care să promoveze o imagine pozitivă a economiei Rusiei, a declarat vicepremierul Rusiei Serghei Ivanov, citat de Ria Novosti.

174 afișări
Imaginea articolului Suhoi ar putea deveni emblematic pentru economia Rusiei

Suhoi ar putea deveni emblematic pentru economia Rusiei (Imagine: Mediafax/AFP)

Producătorul de aeronave Suhoi a prezentat modelul Superjet 100 la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, eveniment organizat pentru promovarea economiei ruseşti.

"Problema economiei noastre este că nu avem mărci de renume mondial, precum Boeing, de exemplu (...) În consecinţă, nu este suficient de cunoscută în lume", a spus Ivanov.

Obiectivul Suhoi este o cotă de piaţă de 15% în sectorul avioanelor de pasageri, la nivel global, a declarat directorul general al companiei, Mikhail Pogosyan.

Suhoi estimează o producţie de 700 de unităţi Superjet 100, dintre care 35% vor fi vândute în American de Nord, 25% în Europa, 10% în America Latină şi 7% în Rusia şi Chinia. Până în prezent, compania a primit comenzi pentru 73 de aeronave.

La acelaşi seminar economic, preşedintele rus, Dimitri Medvedev, a insistat pentru promovarea Moscovei ca centru financiar internaţional, prin dezvoltarea rublei ca valută eligibilă pentru constituirea rezervelor, şi pentru acceptarea de investiţii din partea marilor corporaţii ruseşti pe pieţele vestice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici