Suma câştigată de CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, în 2019

Directorul general al Bank Of America, Brian Moynihan, a câştigat 26,5 milioane de dolari în 2019 sub formă de salariu şi bonusuri de performanţă, potrivit unui document publicat vineri, citat de Reuters.

1782 afișări
Imaginea articolului Suma câştigată de CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, în 2019

Sursa: Profimedia Images

Banca, a doua cea mai mare instituţie de credit după active din SUA, a decis astfel să-i păstreze compensaţia şefului băncii la acelaşi nivel din 2019, o decizie considerată ca fiind cel mai recent semn de reţinere din partea board-urilor marilor bănci americane după un an de creştere puternică a veniturilor bancare.

Potrivit sursei citate, boardul Morgan Stanley a luat rarisima decizie de a-i tăia plata anuală a directorului general James Gorman cu 7% până la 27 milioane de dolari în 2019, mişcare promovată ca parte dintr-un efort de reducere a unor costuri. Totodată, boardul JP Morgan Chase i-a dat directorului general Jamie Dimon o majorare de "doar" jumătate de milion de dolari.

În 2018, Moynihan a primit o creştere de 15% a indemnizaţiei anuale după ce Bank of America a marcat un profit record de 28,1 miliarde de dolari. Pentru întreg 2019, Moynihan a primit un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari şi alte 25 milioane de dolari ca stimulente sub formă de acţiuni în cadrul unui stock option plan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici