Suma uriaşă pe care producătorul chinez Xiaomi o va investi în inteligenţă artificială şi tehnologia 5G până în 2025

Producătorul chinez de telefoane inteligente Xiaomi va investi peste 7 miliarde de dolari în inteligenţă artificială şi tehnologia 5G de-a lungul următorilor 5 ani, în contextul în care competiţia din aceste sectoare se înăspreşte, transmite Reuters.

799 afișări
Imaginea articolului Suma uriaşă pe care producătorul chinez Xiaomi o va investi în inteligenţă artificială şi tehnologia 5G până în 2025

Suma uriaşă pe care producătorul chinez Xiaomi o va investi în inteligenţă artificială şi tehnologia 5G până în 2025

Directorul Genereal al Xiaomi, Lei Jun, a făcut anunţul printr-o postare pe contul companiei de pe o reţea de socializare în cursul zilei de joi, dar nu a oferit niciun fel de detalii în privinţa investiţiilor.

„Trebuie să transformăm avantajele pe care le avem în inteligenţa artificială şi internetul lucrurilor (AIoT) într-o victorie absolută şi trebuie să ne fundamentăm statutul de lideri în era smart” a spus Lei.

Anunţul investiţiilor programate vine după ce anul trecut Xiaomi a anunţat că va investi 10 miliarde de yuani (700 milioane de dolari) într-o strategie de inteligenţă artificială.

Compania din Beijing a fost la început o firma care producea telefoane accesibile, însă în prezent compania produce inclusiv televizoare smart şi aparate de gătit electrice.

Lei a mai anunţat în octombrie că firma plănuieşte să lanseze mai mult de 10 modele de telefoane 5G în 2020.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici