Surpriză pe timp de pandemie: După un picaj dramatic inclusiv în România, un gigant se listează pe bursă în SUA

  • Airbnb este una dintre companiile care se aflau în plină expansiune în momentul în care a început pandemia de COVID
  • Compania a avut un picaj de peste 25% renunţând la 1900 de angajaţi
  • Listarea de bursă poate aduce o infuzie de capital
  • Proiectele de outsourcing din România au fost afectate
1494 afișări
Imaginea articolului Surpriză pe timp de pandemie: După un picaj dramatic inclusiv în România, un gigant se listează pe bursă în SUA

Surpriză pe timp de pandmie: După un picaj de 25%, Airbnb se listează discret pe bursă în SUA

Airbnb este una dintre companiile care se aflau în plină expansiune în momentul în care a început pandemia de COVID 19. Restricţiile de călătorie a adus o scădere dramatică a numărului de rezervări ceea ce a dus la un picaj al cifrelor companiei.

Iată însă că Airbnb nu a renunţat la planurile sale după o reorganizare care a împins lucrurile la extrem, renunţând până acum la 1.900 de angajaţi şi la foarte multe activităţi conexe. Airbnb a anunţat că a depus la SEC, autoritatea care reglementează înscrierea la bursă, candidatura sa pentru listare. Se speră astfel la o infuzie de capital care va salva compania.

Airbnb era evaluată la 18 miliarde de dolari, potrivit celei mai recente runde de finanţare din aprilie. Suma este aproape jumătate faţă de valoarea de piaţă a Airbnb din 2017, conform zf.ro. 

Picajul Airbnb s-a resimţit din plin şi în România, mai ales la proiectele de outsourcing, multe companii având contracte cu platforma de rezervări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici