Suspiciunea de contaminare cu dioxină a unor iaurturi Danone a afectat întreaga industrie

Suspiciunea de contaminare cu dioxină a unor iaurturi Danone a afectat întreaga industrie, consumatorii fiind mai neîncrezători în ceea ce priveşte produsele lactate fabricate industrial, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), Valeriu Steriu.

6 afișări
Imaginea articolului Suspiciunea de contaminare cu dioxină a unor iaurturi Danone a afectat întreaga industrie

Suspiciunea de contaminare cu dioxină a unor iaurturi Danone a afectat întreaga industrie

"Consumatorii sunt mai neîncrezători (...) Nu există estimări privind scăderea vânzărilor la nivelul industriei, întrucât consumatorii informaţi nu au încetat să cumpere, ci au trecut eventual de la un produs la altul", a afirmat Steriu.

El a adăugat că APRIL va elabora o strategie de comunicare a consumatorilor cu privire la siguranţa alimentară a produselor lactate.

Steriu a mai spus că informaţia privind suspiciunea de contaminare "a transpirat prea devreme" şi că ar fi trebuit să fie făcută publică după obţinerea rezultatelor testelor de laborator.

Reprezentanţii Danone România au anunţat, că ingredientul suspectat de contaminare cu dioxină a fost prezent în mai multe loturi de iaurt produse de firmă, nu doar în cele două loturi sechestrate de Autoritatea Sanitar-Veterinară, dar testele făcute de companie în Germania şi Cehia în luna august au arătat că produsul poate fi consumat.

Vânzările Danone pe segmentul iaurturilor au scăzut, după anunţul privind suspiciunea de contaminare cu dioxină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici