Sute de angajaţi ai OpenAI ameninţă că vor demisiona şi vor pleca la Microsoft dacă Sam Altman nu va fi repus în funcţie

Sute de angajaţi de la OpenAI au semnat o scrisoare deschisă în care ameninţă că vor demisiona dacă Sam Altman, liderul destituit, nu va fi repus în funcţie, într-o revoltă dramatică împotriva consiliului de administraţie al producătorului de ChatGPT.

1026 afișări
Imaginea articolului Sute de angajaţi ai OpenAI ameninţă că vor demisiona şi vor pleca la Microsoft dacă Sam Altman nu va fi repus în funcţie

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

În scrisoarea semnată de peste 500 dintre cei 770 de angajaţi ai OpenAI, se afirmă că "nu suntem în măsură să lucrăm pentru sau cu persoane care nu au competenţă, discernământ şi grijă faţă de misiunea noastră şi faţă de angajaţi".

Semnatarii au adăugat că, dacă consiliul de administraţie nu demisionează, vor pleca "în mod "iminent" să lucreze pentru Altman la o filială de inteligenţă artificială nou înfiinţată de Microsoft, informează Financial Times.

Printre semnatari se numără co-fondatorul Ilya Sutskever, membrul consiliului de administraţie care l-a informat pe Altman că va fi concediat săptămâna trecută. Cofondatorul Greg Brockman a fost, de asemenea, înlăturat din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie.

În scrisoare se spune că îndepărtarea lui Altman şi Brockman a "pus în pericol întreaga" activitate a angajaţilor de la OpenAI "şi a subminat misiunea şi compania noastră". Adresându-se consiliului de administraţie, scrisoarea a adăugat: "Comportamentul dumneavoastră a arătat clar că nu aveaţi competenţa necesară pentru a supraveghea OpenAI".

Din consiliul de administraţie al OpenAI fac parte Sutskever, cercetătorul-şef al companiei, alături de directorii independenţi Adam D'Angelo, directorul executiv al Quora, antreprenorul în domeniul tehnologiei Tasha McCauley şi Helen Toner de la Georgetown Center for Security and Emerging Technology.

Scrisoarea personalului a adăugat că "Microsoft ne-a asigurat că există poziţii pentru toţi angajaţii OpenAI la această nouă filială, în cazul în care vom alege să ne alăturăm".

Microsoft anunţase anterior că i-a angajat pe Altman şi Brockman pentru a conduce o echipă care efectuează cercetări în domeniul inteligenţei artificiale, după eşecul discuţiilor de criză privind posibila revenire a cofondatorilor la OpenAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici