Tabără: Criza nu va fi atât de urâtă pentru România pe cât va fi pentru unele state europene

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că pentru România criza nu va fi "atât de urâtă" pe cât va fi pentru unele state europene care au practicat "un sistem consumist fără limite" şi nu au făcut reforme.

335 afișări
Imaginea articolului Tabără: Criza nu va fi atât de urâtă pentru România pe cât va fi pentru unele state europene

Tabără: Criza nu va fi atât de urâtă pentru România pe cât va fi pentru unele state europene (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a apreciat că este nevoie, în actualul context economic, de o colaborare foarte strânsă între Guvern, Parlament şi BNR.

Tabără a spus că urmăreşte evoluţiile burselor şi a apreciat că în România deciziile trebuie luate cu prudenţă în privinţa măsurilor de stabilizare macroeconomică şi în legătură cu cheltuielile din zona socială.

"Trebuie o prioritizare a deciziilor de finanţare a unor sectoare. M-aş bucura ca agricultura să rămână printre ele, pentru că este furnizoare de macrostabilitate. Mai cred că este nevoie de o colaborare perfectă între instituţiile statului - Guvern, Parlament, BNR", a opiniat ministrul Agriculturii.

El a mai apreciat că trebuie acordată o atenţie deosebită politicilor fiscale din România.

"România nu poate scăpa de influenţele europene, dar nu cred că această criză va fi atât de urâtă pentru România cât va fi pentru alte state europene, care au întârziat reformele şi au practicat un sistem consumist fără limite", a adăugat Tabără.

S&P a redus vineri seară pentru prima dată ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar şi datoriei publice ridicate, dar şi pe fondul instabilităţii de pe scena politică de la Washington.

Bursele europene au deschis luni în coborâre, după ce agenţia Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite la AA+.

Liderii G7 au anunţat că sunt pregătiţi să ia măsuri coordonate "pentru a asigura stabilitatea şi lichiditatea pieţelor financiare", iar Banca Centrală Europeană a sugerat că este pregătită să înceapă să cumpere obligaţiuni de stat italiene şi spaniole de pe piaţa secundară, pentru a combate efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici