Taiwanul se pregăteşte de cea mai gravă secetă din ultimii 56 de ani. Cum ar putea ca lipsa apei din Taiwan să aibă un impact global, inclusiv în România

  • Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a cerut locuitorilor să păstreze apa şi să facă rezerve, întrucât insula se va confruntă cu o secetă, în urma unor luni de precipitaţii insuficiente şi a lipsei de taifunuri.
  • Într-o postare pe Facebook în weekend, Tsai a spus că Taiwanul nu a experimentat un taifun în 2020 şi se confruntă cu cea mai severă lipsă de apă din ultimii 56 de ani.
  • Ea a explicat că guvernul a înfiinţat un centru de intervenţie de urgenţă pentru a face faţă secetei.
  • Taifunurile produc de obicei cantităţi uriaşe de precipitaţii.
3049 afișări
Imaginea articolului Taiwanul se pregăteşte de cea mai gravă secetă din ultimii 56 de ani. Cum ar putea ca lipsa apei din Taiwan să aibă un impact global, inclusiv în România

Taiwanul se pregăteşte de cea mai gravă secetă din ultimii 57 de ani. Cum ar putea ca lipsa apei din Taiwan să aibă un impact global, inclusiv în România

Tsai a precizat că guvernul monitorizează situaţia apei pe întreaga insulă şi că va lua măsuri pentru a asigura o aprovizionare stabilă cu apă pentru industrii şi gospodării.

Relatările presei locale spun că luna trecută că insula a intensificat restricţiile de apă la nivel naţional şi a mobilizat resursele de urgenţă, inclusiv o uzină de desalinizare, deoarece oficialii anticipează că sezonul uscat va dura până în mai, relatează CNBC.

Rezervorul Shimen din nord, una dintre cele mai mari bazine de captare a apei, are în prezent apă în proporţie de doar 49,13% din capacitate de stocare, potrivit Agenţiei pentru resurse de apă. Alte rezervoare de pe insulă sunt, de asemenea, la niveluri alarmant de scăzute, cu rezervorul Te-Chi la o capacitate de 10,19% şi Tsengwen la 15,22%.

Industriile din Taiwan se pregătesc pentru potenţiale perturbări din cauza lipsei de apă

Producătorii de cipuri cumpără camioane de apă pentru pregătirea satisfacerea cererii viitoare de apă. Dacă lipsa apei perturbă sectorul semiconductorilor din Taiwan, acest lucru ar putea avea ramificaţii globale, deoarece industria se confruntă cu o criză de aprovizionare cu cipuri din cauza creşterii cererii de produse electronice de larg consum, cum ar fi smartphone-urile, tabletele şi computerele, anul trecut.

Deficitul de cipuri este deosebit de important în industria auto. Semiconductorii sunt componente esenţiale pentru maşini. Fabricile Dacia şi Ford din România au fost nevoite să suspende activitatea mai multe zile din cauza lipsei semiconductorilor de pe piaţa globală. Apariţia unor probleme majore în producţia de cipuri în Taiwan care deţine unii dintre cei mai mare producători ar putea duce şa o adâncire a crizei din sectorul auto global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici