Tănăsescu: CE nu mai poate acorda tranşa a doua României în acest an

Comisia Europeană are un mecanism de aprobare a împrumuturilor mai complicat decât cel al FMI şi nu mai poate îndeplini toate procedurile pentru a acorda României a doua tranşă din convenită în acord, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

16 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: CE nu mai poate acorda tranşa a doua României în acest an

Tănăsescu: CE nu mai poate acorda tranşa a doua României în acest an (Imagine: Mediafax Foto)

"Există o întârziere de două săptămâni care nu mai pot fi recuperate tehnic de Comisie. Aici e vorba doar de mecanismele Comisiei, care are un anumit mod de acţiune. Ei trebuie să meargă şi pe piaţă să atragă bani, pentru că nu au bani pregătiţi pentru tranşă, sunt luaţi din piaţă. La FMI e mai uşor, în cazul ăsta", a explicat Tănăsescu.

Comisia Europeană urma să acorde României în luna decembrie a doua tranşă, în valoare de un miliarde de euro, din împrumutul de 5 miliarde de euro stabilit în cadrul aranjamentului financiar convenit cu FMI şi instituţile financiare internaţionale, în valoare totală de 19,5 miliarde euro.

Membrii delegaţiei FMI s-au întâlnit, joi seară, la Palatul Victoria, cu premierul interimar, Emil Boc, pentru a discuta despre acordul încheiat de România cu instituţia financiară, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici