Tănăsescu: România are ancore puternice pentru a face faţă unui şoc cauzat de Grecia

România are "ancore destul de puternice" în acest moment pentru a face faţă unui şoc extern cauzat de tensiunile din Grecia, afirmă reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

180 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: România are ancore puternice pentru a face faţă unui şoc cauzat de Grecia

Mihai Tănăsescu (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax foto)

"Problemele din Grecia nu sunt ale României, ci ale întregii Europe. Moneda euro va supravieţui, iar România are în acest moment ancore destul de puternice pentru a face faţă unui şoc extern. Trebuie să ne păstrăm calmul şi să implementăm cu prudenţă măsurile agreate împreună cu Guvernul", a afirmat Tănăsescu, înaintea unei întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Economiei.

Referindu-se la convocarea unui referendum în Grecia pentru aprobarea planului de salvare, Tănăsescu a a firmat că "orice ţară are dreptul să îşi consulte cetăţenii şi să îşi decidă soarta singură".

Grecia a luat prin surprindere luni seara cancelariile politice şi pieţele financiare, când premierul elen George Papandreou a anunţat organizarea unui referendum în privinţa acordului pentru noul pachet de ajutor financiar extern, care include şi noi măsuri dure de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici