Tănăsescu: Suma obţinută de la BM va fi de un miliard de euro

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, le-a spus, miercuri, participanţilor la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că România va împrumuta aproximativ un miliard de euro de la Banca Mondială, bani care vor fi utilizaţi pentru finanţarea deficitului bugetar.

15 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: Suma obţinută de la BM va fi de un miliard de euro

Tănăsescu: Suma obţinută de la BM va fi de un miliard de euro (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Surse participante la întâlnire au declarat că, potrivit lui Tănăsescu, suma va fi utilizată pentru finanţarea deficitului bugetar, astfel încât BNR să nu ia bani de la Ministerul de Finanţe pentru finanţarea acestuia.

La aceeaşi întâlnire, Tănăsescu a mai spus că nu se va putea menţine un deficit bugetar sub 3% din PIB, care să respecte criteriile de la Maastrischt.

Tănăsescu le-ar mai fi explicat social-democraţilor că banii obţinuţi de la FMI vor merge către rezerva BNR şi vor fi utilizaţi doar dacă este neapărat nevoie, respectiv în cazul în care vor exista atacuri pe cursul de schimb.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul Emil Boc le-a spus, marţi, miniştrilor că Guvernul intenţionează să contracteze un împrumut în valoare totală de 19 miliarde euro, din care 12 miliarde euro de la FMI şi 7 miliarde euro de la BERD, Banca Mondială şi alte instituţii financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici