Ţăranii, invitaţi să comenteze reformarea politicii agricole a UE în blogosferă

Ţăranii români îşi pot exprima părerile despre reformarea politcii agricole comunitare (PAC) pe blogul personal al comisarului UE pentru Agricultură, după ce Mariann Fischer Boel a lansat săptămâna trecută o invitaţie la dezbatere atât fermierilor, cât şi altor părţi interesate.

2 afișări
Imaginea articolului Ţăranii, invitaţi să comenteze reformarea politicii agricole a UE în blogosferă

Ţăranii, invitaţi să comenteze reformarea politicii agricole a UE în blogosferă

Fischer Boel a invitat agricultorii şi alte părţi interesate, din toate statele membre ale Uniunii Europene, să-şi exprime părerea despre propunerea de reformare PAC, pe blogul său.

"Nu cred că ar trebui să vorbim numai cu miniştri şi personalul lor, dar şi cu membri ai Parlamentul European, grupuri de fermieri, organizaţii neguvernamentale de mediu şi din alte domenii şi - de importanţă crucială - oamenii de pe stradă. (...) Aşa că aş îndemna pe toată lumea din blogosferă să se angajeze în dezbatere şi să-i încurajeze şi pe alţii să facă la fel. Blogul meu este locul perfect pentru acest dialog, aşa că sper că vom vedea o dezbatere plină de viaţă în următoarele luni", scrie Fischer Boel, pe blogul său.

Deşi face însemnări pe blog în principal în limba engleză, comisarul îi îndeamnă pe cititori să îşi posteze comentariile şi în limba lor maternă.

Tot în scopul dezbaterii propunerilor de îmbunătăţilre a PAC, Comisia Europeană a lansat un site destinat evaluării politcii agricole şi organizează două conferinţe, joi, la 6 decembrie, şi la 11 ianuarie 2008, la care publicul are acces prin pagina web a Direcţiei pentru Agricultură a executivului UE.

La nivel european au început deja dezbaterile privind măsurile ce trebuie adoptate pentru simplificarea PAC, iar unii dintre reprezentanţii agricultorilor şi-au exprimat nemulţumirea faţă de propunerile CE. Circa 250 de agricultori, inclusiv români, din mişcarea Via Campesina, au protestat la Bruxelles, la sfârşitul luni noiembrie, în faţa clădirii unde miniştrii Agriculturii din UE discutau propunerile de reformare a politcii agricole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici