Tăriceanu a reorganizat Departamentul pentru Luptă Antifraudă

Departamentul pentru Luptă Antifraudă a fost reorganizat prin decizie a premierului Tăriceanu, urmând să funcţioneze în continuare în structura Cancelariei primului-ministru şi având calitatea de organ de constatare a neregulilor în utilizarea fondurilor UE, conform Codului de Procedură Penală.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a reorganizat Departamentul pentru Luptă Antifraudă

Tăriceanu a reorganizat Departamentul pentru Luptă Antifraudă

Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF), cu atribuţii în protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene în România şi verificarea modului de utilizare a fondurilor acordate de UE, are dreptul să solicite tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice implicate, precum şi persoanelor fizice sau juridice, indiferente dacă sunt cu capital de stat sau privat, documentele şi informaţiile necesare, acestea având obligaţia de a le pune imediat la dispoziţie.

În cazul unei "imposibilităţi temporerare" în furnizarea acestora, firmele au obligaţia să răspundă corespunzător şi complet în cel mult zece zile de la data solicitării, cu indicarea motivelor pentru care nu au putut răspunde de îndată solicitărilor DLAF. Neîndeplinirea acestei obligaţii atrage răspunderea penală, administrativă, disciplinară sau civilă, se arată în decizia premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici