Tăriceanu: Băsescu a înţeles că taxa auto este utilă, dacă a venit la Automobile Craiova

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru că este prezent la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, apreciind că acesta a înţeles astfel, în final, că taxa auto este utilă şi nu reprezintă o ambiţie personală.

35 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Băsescu a înţeles că taxa auto este utilă, dacă a venit la Automobile Craiova

Tăriceanu: Băsescu a înţeles că taxa auto este utilă, dacă a venit la Automobile Craiova

Directorul general al Ford Europa, John Flemming, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au vizitat secţia de producţie de la Automobile Craiova, înaintea ceremoniei de semnare a documentelor prin care compania americană Ford va prelua fabrica de automobile.

În discursul susţinut în faţa muncitorilor întreprinderii, premierul a spus că îi mulţumeşte preşedintelui pentru că este prezent la Automobile Craiova şi a apreciat că prezenţa acestuia arată că, în final, şeful statului a înţeles de ce taxa auto a fost şi este utilă, destinată să sprijine industria auto românească, nu numai pentru a supravieţui, ci şi pentru a se dezvolta.

"Să nu facem din România un uriaş talcioc de maşini vechi aduse din Europa, ci să avem încredere în industria noastră capabilă să producă pentru piaţa internă şi export, devenind astfel cel mai important constructor de automobile din Europa de sud-est", a spus Tăriceanu.

El a arătat că România, ca stat membru UE, nu poate face abstracţie de la obligaţia de protecţie a mediului.

"Ştiu că întotdeauna taxele sunt impopulare, dar trebuie gândit cu responsabilitate, pentru interesele economice şi sociale ale României. Pe câţiva puţini i-a deranjat, dar mult mai mulţi vor beneficia", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare premierului Tăriceanu, în care i-a cerut să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, acuzându-l pe şeful Guvernului că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români.

În replică, Tăriceanu a afirmat atunci că Băsescu este în căutare de voturi ieftine şi nu a înţeles importanţa taxei auto, arătând că îi va solicita şefului statului să nu îi mai trimită scrisori, pe care oricum le vede la televizor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici