Tăriceanu l-a numit pe Nistoran la conducerea Autorităţii Naţionale de Comunicaţii

Autoritatea Naţională de Comunicaţii, înfiinţată, joi, de Guvern prin reorganizarea Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), va fi condusă de către Dorin-Liviu Nistoran, fostul şef al ANRCTI.

40 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu l-a numit pe Nistoran la conducerea Autorităţii Naţionale de Comunicaţii

Tăriceanu l-a numit pe Nistoran la conducerea Autorităţii Naţionale de Comunicaţii (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia de numire a lui Dorin-Liviu Nistoran în funcția de preşedinte al Autorității Naționale pentru Comunicații a fost semnată de premierul Călin Popescu Tăriceanu şi publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

ANRCTI a fost reorganizată în Autoritatea Naţională de Comunicaţii, procedură similară celei utilizate la reorganizarea Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, astfel că Dan Georgescu nu mai poate solicita revenirea la conducerea instituţiei.

Georgescu obţinuse în instanţă suspendarea deciziei prin care a fost revocat din funcţia de preşedinte al ANRCTI. Curtea de Apel Bucureşti a mai hotărât ca decizia de numire a lui Liviu Nistoran la conducerea Autorităţii să fie de asemenea suspendată.

Ordonanţa de urgenţă prin care Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii este transformată în Autoritatea Naţională de Comunicaţii a fost publicată în Monitorul Oficial joi seara, la câteva ore după avizul Guvernului. Desfiinţarea ANRCTI este motivată, în preambulul ordonanţei, prin necesitatea unei singure entităţi în domeniu, care să elimine infracţionalitatea informatică prin intermediul Internetului şi să asigure o administrare unică a politicilor din domeniul comunicaţiilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici