Tăriceanu: Oferta tehnică Ford corespunde cerinţelor, negocierile pot fi încheiate până în septembrie

Oferta tehnică prezentată de compania americană Ford pentru preluarea Automobile Craiova corespunde cerinţelor formulate de statul român prin caietul de sarcini, a declarat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că îşi doreşte ca negocierile să se încheie până la 1 septembrie.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Oferta tehnică Ford corespunde cerinţelor, negocierile pot fi încheiate până în septembrie

Tăriceanu:Oferta tehnică Ford corespunde cerinţelor, negocierile pot fi încheiate până în septembrie

"Oferta tehnică aş aprecia că este interesantă şi vine în sensul aşteptărilor noastre. Urmează ca membrii comisiei de privatizare să deschidă oferta financiar", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Ford Europa, John Fleming, a prezentat, luni, premierului Tăriceanu şi comisiei de privatizare a Automobile Craiova oferta tehnică pentru preluarea fabricii, precizând că în 2012 cheltuielile anuale ale companiei în România se vor ridica la un miliard de euro.

Producătorul american se angajează la investiţii directe de 675 milioane de euro pentru modernizarea şi retehnologizarea fabricii şi la creşterea numărului de angajaţi de la 3.900 la 7.000 şi, posibil, la 9.000 de persoane.

Totodată, Ford intenţionează să producă anual 300.000 de autovehicule şi 300.000 de motoare. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici