Tăriceanu se declară neplăcut surprins de decizia CE la Automobile Craiova

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că este neplăcut surprins de decizia CE în cazul Automibile Craiova, dar pe care nu o va contesta din dorinţa finalizării procesului de privatizare, arătând totodată că nu înţelege modul în care Comisia a abordat acest caz.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu se declară neplăcut surprins de decizia CE la Automobile Craiova

Tăriceanu se declară neplăcut surprins de decizia CE la Automobile Craiova

"Comisia apreciază că ar fi vorba de un ajutor de stat, dar, în fapt, noi am avut o singură ofertă, cu un preţ. Era mai bine să vindem uzina pentru a produce hărtie igienică sau a construi un complex de magazine? Când toată Europa vorveşte despre locuri de muncă, se consideră că noi distorsionăm competiţia. Ce vrea Comisia, noi să producem nasturi, iar alţii avioane şi automobile ?", s-a întrebat retoric Tăriceanu.

Decizia comisiei însemnă practic deblocarea privatizării, care poate fi finalizată, iar ajutorul de stat va fi redus cu 27 milioane de euro, a adăugat şeful Executivului.

Comisia Europeană (CE) a solicitat Guvernului să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, sumă care reprezintă, potrivit oficlialilor europeni, ajutor de stat ilegal la privatizarea constructorului auto cu grupul american Ford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici