Tăriceanu şi Stolojan: Cota de 16% nu e negociabilă

Candidaţii la funcţia de premier desemnaţi de PDL şi PNL, Theodor Stolojan, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, au declarat, vineri, la TVR1, că, în cazul unor eventuale negocieri pentru formarea majorităţii guvernamentale, nici PDL, nici PNL nu renunţă la cota unică de impozitare de 16%.

26 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu şi Stolojan: Cota de 16% nu e negociabilă

Tăriceanu şi Stolojan: Cota de 16% nu e negociabilă (Imagine: Mediafax Foto)

Stolojan şi Tăriceanu au afirmat, la o emisiune a TVR unde a participat şi candidatul la funcţia de prim-ministru desemnat de PSD, Mircea Geoană, că, în cazul în care vor trebui să negocieze, în orice formulă, pentru formarea unei majorităţi guvernamentale, PDL şi PNL nu renunţă la cota unică de impozitare de 16%.

Stolojan şi Tăriceanu au răspuns unei întrebări care, iniţial, a fost adresată liderului PSD, Mircea Geoană.

Acesta a fost întrebat dacă PSD este dispus să renunţe la una dintre măsurile fundamentale propuse electoratului, anume introducerea impozitului regresiv, cu o cotă de 16 % şi una de 10%, în eventualitatea că aceasta va fi condiţia impusă în cadrul unor eventuale negocieri cu alt partid pentru formarea majorităţii guvernamentale după alegerile parlamentare.

Geoană a evitat să răspundă la întrebare, afirmând că PSD intenţionează să introducă, pe lângă cota de 16%, o cotă de 10% impozit pentru cei cu venituri mici şi, pe de altă parte, să reducă TVA la alimentele de bază.

Imediat după răspunsul lui Geoană, Tăriceanu a intervenit şi a afirmat că, pentru PNL, în cazul unor eventuale negocieri pentru formarea majorităţii, menţinerea cotei unice de 16% nu este negociabilă.

Aceeaşi poziţie a susţinut-o şi Stolojan, care a intervenit după afirmaţia lui Tăriceanu. Prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor a precizat că şi pentru PDL menţinerea cotei unice de impozitare, precum şi cota de 19% la TVA, sunt nenegociabile, în cazul unor discuţii pentru formarea unei majorităţi guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici