Tăriceanu: Taxa de înmatriculare este o taxă de protecţie a mediului

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că taxa de primă înmatriculare este o taxă de protecţie a mediului, nu una care să fie generată de necesitatea unor venituri suplimentare la buget, reafirmând ideea că România nu este lada de gunoi a Europei.

3 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Taxa de înmatriculare este o taxă de protecţie a mediului

Tăriceanu: Taxa de înmatriculare este o taxă de protecţie a mediului

"România nu e lada de gunoi a Europei, avem dreptul cum şi celelalte ţări iau măsuri pentru protecţia mediului să ne luăm şi noi aceleaşi măsuri în aşa fel încât toate rablele din UE să nu ajungă în România", a declarat premierul, răspunzând unei întrebări cu privire la reacţia oficialilor de la Bruxelles referitoare la răspunsul dat de România în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare.

El a afirmat că această taxă nu a fost generată de suplimentarea unor venituri bugetare, ci de necesitatea protecţiei mediului.

"Dacă ministrul Finanţelor îmi raportează că din taxa de primă înmatriculare pe 12 luni am încasat 0 lei, nu am nici cea mai mică problemă. Intenţia nu e de a încasa bani suplimentar, intenţia este de a face o Românie curată, o Românie în care traficul să fie sigur", a spus premierul făcând referire la numărul "excesiv" de accidente de circulaţie produse din defecţiuni tehnice.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici