Tarifele hoteliere sunt prea mari din cauza taxelor percepute de stat

Şeful Direcţiei Generale Turistice din MDRT, Paul Mărăşoiu, a declarat joi, la deschiderea Târgului de Turism "Holiday Market", că nu hotelierii sunt de vină pentru preţurile mari pe care le practică, ci statul, care percepe taxe mai mari decât ţările din zonă.

17 afișări
Imaginea articolului Tarifele hoteliere sunt prea mari din cauza taxelor percepute de stat

Tarifele hoteliere sunt prea mari din cauza taxelor percepute de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În Bulgaria, nivelul TVA este de trei ori mai mic la produsele alimentare, nivelul preţurilor la toate utilităţile este simţitor mai mic decât în România, taxele pe salarii sunt la jumătate şi toate acestea puse la un loc duc la acele diferenţe de preţ blamate dintre hotelurile şi cele bulgăreşti. Nu e vina operatorului hotelier că preţurile sunt prea mari", a spus Paul Mărăşoiu.

El a adăugat că este un obiectiv prioritar al MDRT, a lui personal şi a ministrului Elena Udrea crearea de facilităţi în turism.

Mărăşoiu a adăugat că ministerul pe care îl reprezintă nu poate impune structura tarifară hotelurilor, însă crede că trebuie făcut ceva mai mult pentru impunerea unor rigori privind calitatea serviciilor.

El a vorbit şi de faptul că turoperatorul german TUI nu are nici cea mai mică intenţie de a se retrage din România, însă aşteaptă de pe litoral mai mult rigurozitate şi calitate în ceea ce priveşte condiţiile oferite turiştilor.

"E simplu să plângi sau să negi, când ceva nu este în regulă. Mai greu e să vii cu soluţii. Nu este nici cel mai prielnic moment pentru economie în vederea creării de facilităţi, nici cea mai fericită conjunctură, acestea fiind măsuri greu de digerat, dar care produc efecte scontate pe termen lung", a mai spus Mărăşoiu.

Târgul de Turism "Holiday Market" se desfăşoară în perioada 17-20 martie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, şi reuneşte peste 120 de expozanţi.

Potrivit turoperatorilor prezenţi, în perioada târgului aceştia oferă reduceri la pachetele vândute de până la 30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici