Tarom: Administraţia Prezidenţială să spună dacă mai vrea să închirieze avionul pentru preşedinte

Conducerea Tarom a solicitat Administraţiei Prezidenţiale să precizeze dacă doreşte continuarea sau rezilierea contractului de închiriere a aeronavei utilizată de preşedinte, într-un "gest de curtoazie", în condiţiile în care conducerea executivă are deja mandat pentru valorificarea aeronavei.

2463 afișări
Imaginea articolului Tarom: Administraţia Prezidenţială să spună dacă mai vrea să închirieze avionul pentru preşedinte

Tarom: Administraţia Prezidenţială să spună dacă mai vrea să închirieze avionul pentru preşedinte (Imagine: Mediafax Foto)

"A fost redactată o scrisoare, ieri sau alaltăieri, adresată Administraţiei Prezidenţiale, în care a fost expusă situaţia şi prin care s-a solicitat instituţiei să precizeze dacă doreşte continuarea actualului contract sau rezilierea", a declarat joi Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Tarom.

El a precizat că avionul respectiv, un Airbus A 310, nu este o "aeronavă prezidenţială" sau o "aeronavă a preşedintelui Băsescu", iar conducerea executivă a companiei are mandat să caute clienţi pentru valorificarea acesteia, în condiţiile costurilor de mentenanţă ridicate.

"Este o chestie de curtoazie", a spus Pascariu, referindu-se la solicitarea adresată Administraţiei Prezidenţiale.

Tarom a anunţat recent că vrea să elimine pierderile cauzate de cele două aeronave de tip Airbus A 310, principala variantă luată în calcul fiind vânzarea acestora, dar că analizează şi posibilitatea menţinerii avionului folosit de Administraţia Prezidenţială, în cazul în care cheltuielile trec la bugetul de stat.

Premierul Ponta a declarat miercuri că Guvernul va închiria sau va cumpăra un avion care să fie folosit ca aeronavă oficială a preşedintelui sau a prim-ministrului, dar în momentul în care va avea posibilitatea financiară.

Preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat marţi la Roma la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc cu un zbor al companiei Alitalia.

Administraţia Prezidenţială a solicitat în 2010 Tarom să efectueze cursele speciale pentru deplasările şi vizitele externe ale şefului statului, compania de stat punând la dispoziţie pentru acestea unul dintre cele două avioane Airbus A 310, achiziţionate la începutul anilor '90.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici