Tata Motors a finalizat preluarea Jaguar şi Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari

Tata Motors, cel mai mare producător de vehicule din India, a finalizat preluarea brandurilor britanice Jaguar şi Land Rover, de la grupul Ford Motor, pentru 2,3 miliarde dolari.

54 afișări
Imaginea articolului Tata Motors a finalizat preluarea Jaguar şi Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari

Tata Motors a finalizat preluarea Jaguar şi Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari

Tranzacţia, convenită în luna martie, include drepturile de proprietate intelectuală, fabricile, două centre de design din Marea Britanie şi o reţea de centre de distribuţie, la nivel internaţional, se arată într-un comunicat al Tata Motors.

Ford Motor a contribuit cu 600 de milioane de dolari la planurile de pensii ale Jaguar şi Land Rover, iar tranzacţia include şi acorduri pe termen lung pentru furnizarea de motoare şi alte componente.

"Jaguar şi Land Rover sunt două branduri britanice emblematice şi vor păstra o identitate distinctă, pentru a continua planurile de afaceri", a declarat preşedintele companiei indiene, Ratan Tata, care a subliniat îmbunătăţirea semnificativă a performanţelor acestora.

Directorul general al Jaguar şi Land Rover va fi David Smith, care asigura interimatul acestei funcţii.

Tata Motors a anunţat, săptămâna trecută, că va obţine până la 1,7 miliarde de dolari prin trei emisiuni de drepturi de preemţiune, pentru a finanţa achiziţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici