Tata Motors va apela la Fiat pentru comercializarea modelului Nano

Indienii de la Tata Motors vor apela la Fiat pentru comercializarea celei mai ieftine maşini din lume, Nano, care costă 2.500 de dolari, pe alte pieţe decât pe cea indiană, a declarat preşedintele Tata, Ratan Tata.

35 afișări
Imaginea articolului Tata Motors va apela la Fiat pentru comercializarea modelului Nano

Tata Motors va apela la Fiat pentru comercializarea modelului Nano (Imagine: Mediafax/AFP)

Modelul Nano va începe să fie comercializat spre sfârşitul acestui an.

"Am avut discuţii cu Fiat despre comercializarea lui Nano pe pieţele în care Fiat are o prezenţă puternică. Consider acest lucru un parteneriat", a declarat Ratan Tata, la un forum privind cooperarea dintre companiile indiene şi italiene.

Fiat şi Tata au deja un joint venture pentru fabricarea şi comercializarea de automobile, motoare şi vehicule comerciale.

Preşedintele grupului Fiat, Luca Cordero di Montezemolo a spus că producătorul auto pe care îl reprezintă a avut discuţii cu Tata Motors pentru a fabrica autobuze şi camioane.

"Vom vedea care sunt condiţiile pentru a merge mai departe", a spus oficialul italian.

Tata Motors a prezentat modelul Nano în luna ianuarie a acestui an. Maşina va costa 2.500 de dolari.

Iniţial, grupul va produce anual circa 250.000 de modele Nano pe an, dar anticipează că cererea va ajunge la un milion de unităţi.

Grupul indian intenţionează să lanseze o versiune îmbunătăţită a modelului Nano şi pe piaţa din Europa, în decurs de patru ani. Versiunea va fi în conformitate cu reglementările Euro 5 privind emisiile de dioxid de carbon carbon, iar protecţia pasagerilor în caz de impact va fi îmbunătăţită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici