Taxa pe poluare achitată până la 15 decembrie, valabilă la înmatriculare

Prefectura Municipiului Bucureşti informează, vineri, că proprietarii care au achitat taxa pe poluare înainte de 15 decembrie se pot prezenta oricând pentru înmatricularea autovehiculelor, plata deja efectuată nemaifiind majorată.

33 afișări
Imaginea articolului Taxa pe poluare achitată până la 15 decembrie, valabilă la înmatriculare

Taxa pe poluare achitată până la 15 decembrie, valabilă la înmatriculare

Pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a vehiculelor din Bucureşti, trebuie ştiut că proprietarii care au achitat taxa pe poluare înaintea datei de 15 decembrie 2008 se pot prezenta pentru înmatricularea vehiculelor în orice dată ulterioară, fără ca plata să suporte majorări, informează Primăria Municipiului Bucureşti.

Astfel, pentru înmatricularea vehiculelor se va lua în calcul data depunerii documentelor la Autoritatea Fiscală care calculează taxa pe poluare, mai precizează sursa citată.

"Înmatricularea autovehiculelor nu este strâns legată de data la care s-a efectuat plata taxei pe poluare. Astfel, cetăţenii care au achitat taxa pe poluare până la 15 decembrie, pot veni oricând la ghişee pentru înmatricularea autovehiculelor", a declarat vineri pentru MEDIAFAX, directorului Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Bucureşti, Dan Moşescu.

Taxa pe poluarea auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei Guvernului privind modificarea taxei, iar toate persoanele care au achitat-o începând de marţi au plătit după noul sistem de calcul.

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, ca taxa de poluare auto să fie triplată din 15 decembrie, iar proprietarii de vehicule care au plătit taxa la valoarea majorată începând cu această săptămână să îşi primească înapoi diferenţa de bani.

Citeşte şi

Un ONG dă în judecată Guvernul pentru triplarea taxei auto

Miting de protest faţă de triplarea taxei auto (Video)

OUG prin care triplarea taxei auto este amânată, publicată în Monitor

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Vezi aici cât va fi taxa auto pentru maşinile rulate (Video)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici