Taxa pentru segmentele de autostradă realizate de investitori privaţi

Taxa de tranzit pe autostrăzi va putea fi introdusă numai pe segmentele de drum a căror construcţie va fi finanţată de investitori privaţi, a anunţat, miercuri, la Constanţa, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

1 afișare
Imaginea articolului Taxa pentru segmentele de autostradă realizate de investitori privaţi

Taxa pentru segmentele de autostradă realizate de investitori privaţi

Potrivit lui Orban, investitorii privaţi vor putea decide aplicarea unei taxe de tranzit pe autostrăzi, al cărui cuantum va fi stabilit de Ministerul Transporturilor.

"În funcţie de complexitatea investiţiei şi perioada de concesionare a exploatării autostrăzii, taxa ar putea fi între 1,5 şi 3 euro pentru o sută de kilometri de parcurs. Tariful ar duce la amortizarea investiţiei pe perioada de exploatare a concesiunii, dar aceste taxe vor fi aplicate exclusiv pe drumurile care vor fi realizate de investitorii privaţi cu finanţări proprii”, a precizat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici