Taxe şi impozite majorate în Capitală. PSD: O nebunie fără rost şi fără sens

Consilierii generali bucureşteni din partea PSD consideră „o nebunie fără rost şi fără sens” decizia luată de Nicuşor Dan şi de partidele PNL, USR şi PMP de a majora cu 13,8% taxele şi impozitele locale.

449 afișări
Imaginea articolului Taxe şi impozite majorate în Capitală. PSD: O nebunie fără rost şi fără sens

Taxe şi impozite majorate în Capitală. PSD: O nebunie fără rost şi fără sens

Rareş Hopincă, consilier general PSD, spune că el şi colegii săi din partid s-au opus acestui proiect de majorare a taxelor şi impozitelor locale, dar voturile nu au fost suficiente.

„Într-o logică doar de ei ştiută, primarul general, Nicuşor Dan, ajutat de consilierii generali USR, PNL şi PMP, au votat majorarea cu 13,8% a taxelor şi impozitelor locale. O nebunie fără rost şi fără sens. Această creştere a taxelor şi impozitelor locale nu este obligatorie, cum în mod eronat a susţinut primarul general. Pe fondul crizei economice pe care o traversăm, nu este deloc oportun să creştem taxele şi impozitele locale pentru bucureşteni - cheltuieli obligatorii pentru fiecare familie. PSD s-a opus categoric creşterii de taxe şi impozite şi a votat împotrivă. Alături de colegii mei am pledat pentru dreptate şi pentru o fărâmă de empatie pentru bucureşteni. Nu s-a putut, pentru că proiectul a trecut cu voturile majorităţii toxice USR-PNL-PMP”, spune Hopincă.

Rareş Hopincă, consilier general PSD, spune că în acest mandat, Nicuşor Dan şi apropiaţii săi au dublat costurile pentru apă caldă şi căldură, au triplat preţul unui bilet de autobuz şi au crescut de 10 ori preţul pentru închirierea unui loc de parcare.

„Acum Nicuşor Dan şi complicii săi obligă bucureştenii să dea şi mai mult din propriul buzunar pentru taxe şi impozite. Nu aşa se face administraţie! Am spus clar şi răspicat în şedinţă: bugetele locale din Bucureşti nu au nevoie de majorarea taxelor şi impozitelor locale! În fiecare zi, cetăţenii Sectorului 5 mă întreabă de ce au crescut toate aceste preţuri. Nu voi ezita, în continuare, să le explic cetăţenilor că Nicuşor Dan, împreună cu majoritatea sa din Consiliu, au luat aceste decizii aberante şi PSD s-a opus de fiecare dată! Este un moment ruşinos pentru Bucureşti. Un moment ruşinos pentru Nicuşor Dan, USR, PNL şi PMP. Răbdarea oamenilor are, totuşi, o limită!”, a mai spus Rareş Hopincă.

Taxele şi impozitele locale din Capitală vor fi majorate cu 13,8% din 2024 potrivit hotărârii de Consiliu General.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici