Tender a preluat compania aviatică Jetran Air

Tender SA a preluat controlul companiei Jetran Air, care închiriază avioane pentru zboruri de călători, printr-o tranzacţie de aproximativ 45 de milioane de dolari, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele grupului de firme din Timişoara, Ovidiu Tender.

120 afișări
Imaginea articolului Tender a preluat compania aviatică Jetran Air

Tender a preluat compania aviatică Jetran Air (Imagine: MEdiafax Foto)

Jetran Air are o flotă de 7 avioane McDonnell Douglas MD 82, de 160 de locuri, şi un business jet Dornier, iar în perioada următoare va mai achiziţiona o aeronavă McDonnell Douglas MD 83.

"Tender SA a cumpărat 51% din companie. A fost o oportunitate, pentru că acţionarul majoritar avea investiţii imobiliare în America, iar, cu problemele de pe piaţa din SUA, îi trebuiau lichidităţi pentru a-şi susţine în continuare proiectele", a spus Ovidiu Tender.

El a explicat că Jetran Air are deja semnate, pentru acest an, contracte de 25 de milioane de euro, din care 12 milioane de euro pentru închirieri în sistem ACMI (avion, echipaj, întreţinere şi asigurare) şi 13 milioane euro în sistem charter.

"Afacerea are o anumită ciclicitate, cu vârfuri în sezoanele de vacanţă, când capacităţile sunt folosite la maxim. Vom încerca să internaţionalizăm şi mai mult activitatea, pentru a acoperi destinaţii cu flux mare pe tot parcursul anului. Avantajul acestei afaceri e că avem o piaţă a piloţilor foarte dezvoltată în Europa, unde sunt acordate peste 30.000 de licenţe", a adăugat Tender.

Investiţia în segmentul aviaţiei reprezintă o premieră pentru afacerile grupului Tender, cunoscut pentru firmele din domeniul petrolier, al construcţiilor de maşini şi imobiliar. Grupul Tender reuneşte firmele Prospecţiuni, AtlasGip, Vulcan, FECNE, Nuclearmontaj şi Nuclearmontaj International, din Bucureşti, şi UPRUC Făgăraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici