Teodorovici, despre diferenţele de finanţare între fermierii români şi cei din UE: În această mare familie europeană toţi trăim fericiţi, dar fiecare pentru el

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Forumul Fermierilor, că lucrează la ameliorarea diferenţelor de finanţare între fermierii români şi cei din Uniunea Europeană, precum şi la egalizarea costurilor pe care aceştia le suportă.

151 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, despre diferenţele de finanţare între fermierii români şi cei din UE: În această mare familie europeană toţi trăim fericiţi, dar fiecare pentru el

Teodorovici: În agricultură, vom sprijini diferenţa dintre media finanţărilor din Europa

"Pe partea de finanţare, ştiu că am supărat, ştiu că supăr, ştiu că îmi place să supăr în continuare. Omul care face agricultură în România, că face business, trebuie să aibă acelaşi cost de finanţare pe care îl au ceilalţi în afara ţării, adică costul de finanţare al dumneavoastră, al fermierilor, trebuie să fie acelaşi ca al unuia din Franţa sau din altă ţară pe zona de agricultură. Costul fermierilor trebuie să fie acelaşi, nu mai mare, şi pentru asta statul, la asta lucrăm la Finanţe, vom sprijini diferenţa dintre media finanţărilor din Europa cu costul de finanţare din România", a declarat ministrul.

Teodorovici a adăugat că statul poate sprijini acest proces prin care fermierii să aibă aceleaşi drepturi pe piaţa europeană, eliminând ideea de "fiecare pentru el".

"Diferenţa aceasta poate să vină statul să o sprijine, pentru că ăsta este un tratament corect între toţi cei din piaţa asta mare europeană şi în această familie mare europeană în care, chipurile, toţi trăim fericiţi, dar fiecare pentru el. Vă asigur de acest lucru, că aşa este corect, să fie în acest fel. Nu trebuie să fim naţionalişti ca să gândim în felul acesta. Trebuie doar să fim corecţi pentru cei din ţara noastră", a mai spus acesta.

Taguri:
teodorovici,
finanţe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici